10 FAQ

 

Hvad er EMS træning?

EMS står for Elektronisk Muskel Stimulation. Dine muskler bliver styret af elektroniske impulser fra din hjerne. Hjernen sender små strømimpulser, som får musklerne til at gøre det, du vil have dem til. EMS benytter sig af samme funktion og forstærker de impulser, der kommer fra din egen krop. Kombineret med de rigtige øvelser giver det en meget intensiv og effektiv træning.

 

Hvordan fungerer EMS træning?

Du træner iført en vest med indbyggede elektroder. Disse elektroder giver dig strømimpulser på de store muskelgrupper (ben, mave, baller, ryg, bryst, arme og skuldre). Din personlige EMS træner vejleder dig igennem en række øvelser, som belaster forskellige muskelgrupper. Mens øvelserne bliver udført, intensiveres træningen gennem strømimpulserne, som går dybere ned i din muskulatur end du er vant til, og giver dig en komplet, intensiv træning af alle musklerne på kun 20 minutter!.

 

Er det ubehageligt, at få strømimpulser?

Nej, man mærker en kriblen i musklen, men det er på ingen måde ubehagelig, og din EMS Træner vil hele tiden sørge for, at justere din individuelle intensitet, som sikrer dig en god og effektiv træning.

 

Jeg har aldrig hørt om EMS-træning før, er det nyt?

EMS træning har eksisteret siden midten af 1960’erne. Men det har indtil nu primært været forbeholdt fysioterapeuter og professionelle sportsfolk, der skal have behandlet skader eller være i stand til at yde toppræstationer. BodyHealth er en af de første i Danmark, der tilbyder intensiv træning af alle muskler i de største muskelgrupper gennem EMS Mobile konceptet. Men konceptet er ikke nyt. I Tyskland eksisterer der hundredvis af EMS centre, og hver måned bliver der gennemført hundredtusindvis af EMS træninger i Tyskland, Østrig og Schweiz.

 

Hvorfor er træningen så effektiv?

Når du træner bliver 90 % af muskelfibrene i de største muskelgrupper aktiveret samtidig. Og det foregår 150 gange i løbet af en træning. Strømmen når ned i selv de dybest liggende muskler og virker derved væsentlig mere effektivt end almindelig træning.

 

Er EMS effekten objektivt videnskabeligt dokumenteret?

Ja! Der er blevet arbejdet med strømimpulser i medicin og fysioterapi siden 1960’erne. Den moderne EMS træning er baseret på de metoder og erfaringer, man har gjort de sidste 50 år. Siden 2002 er træningen blevet videnskabelig dokumenteret af University of Bayreuth & Erlangen-Nürnberg og Deutschen Sporthochschule i Köln. Disse undersøgelser viser, at EMS træningen øger sundheden hos udøveren. Seneste er det dokumenteret, at EMS hjælper diabetes-patienter.

 

Kan jeg tabe mig med EMS træning?

Ja! Den intensive muskeltræning forbrænder fedt og aktiverer stofskiftet. Langfristet giver den øgede muskelmasse et højere energiforbrug og forbrænding af kalorier. Du vil ændre kropsform, blive strammet op og blive mere muskuløs. Men husk på at muskler er tungere end fedt, så selv om du taber centimeter vil du ikke nødvendigvis tabe vægt, med mindre du ændrer dine kostvaner. Men husk, at vi tilbyder den ”komplette pakke”, så lad os endelig tage en snak om madplan.

 

Hvor tit skal jeg træne?

Træningen hos BodyHealth er en meget intensiv træning, som rammer alle muskler i de største muskelgrupper på en gang. Samtidig giver strømimpulserne en mere dybdegående træning af musklerne der efterfølgende skal have tid til at regenerere sig. På grund af træningens effektivitet anbefaler vi kun 1-2 træninger á 20 minutter om ugen. Husk at en EMS træning på 20 minutter svarer til 2-3 timer effektiv træning i et fitness center.

 

Kræver det særlige forudsætninger eller grundform at træne EMS?

Nej! Alle kan træne og vil få udbytte, hvad enten du er elite atlet, mor på barsel eller pensionist der ønsker en sundere og bedre alderdom.

 

Er EMS træning dyrt?

Dit udbytte er meget højere end alternativerne. Når du regner din tidsbesparelse med eller sammenligner med andre personlige trænere, så er BodyHealth den træningsform, der giver de bedste resultater for pengene. Vores konkurrenter har bekostelige adresser på Strandvejen i Hellerup og Spinderiet i Valby, så deres priser er selvsagt anseeligt højere.